Βιομηχανία ζωοτροφών

Βιομηχανία ζωοτροφών

Από τον Ιούνιο του 2006 η εταιρεία μας θέτει σε  λειτουργία το Εργοστάσιο ζωοτροφών στον Κορινό Πιερίας αφήνοντας πίσω του το μύλο που λειτουργούσε στην κοινότητα Εξοχής Πιερίας για περισσότερα από  40 χρόνια.
 

 1. Η μονάδα που αποτελείται από κτίσματα 2000 τμ σε έκταση 16 στρεμμάτων φέρει τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.
   
 2. Διαθέτει τρία σιλό αποθήκευσης υγρών α΄ υλών , αλλά και τρία σιλό 2000 τόνων έκαστο, για την αποθήκευση δημητριακών .
   
 3. H νέα μονάδα διαθέτει ακόμα τρία σιλό 200 τόνων έκαστο, για την αποθήκευση σόγιας, οκτώ σιλό 12 τόνων έκαστο, για την αποθήκευση έτοιμου προϊόντος και δέκα σιλό α΄ υλών για την παραγωγή τελικού προϊόντος.
   
 4. Τέλος η μονάδα παρέχει αποθήκες για διάφορες α΄ ύλες και αποθήκες για ενσακισμένα τελικά προϊόντα. 
   

Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο οι αυξανόμενες ανάγκες μιας μονάδας που σέβεται τον εαυτό της και επιμένει αυστηρά στην χρήση μιας πρώτης ύλης, που ελέγχεται προσεκτικά και δεν είναι γενετικά τροποποιημένη ή εμπεριέχει παρασιτοκτόνα και φυτοφάρμακα. Την υγιή ανάπτυξη των πουλερικών συμπληρώνουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που εμπλουτίζουν τις ζωοτροφές.

 

Οι ζωοτροφές και οι βιταμίνες των νεοσσών και των πουλερικών διατίθενται σε σκόνη ή pellets και μεταφέρονται με ιδιόκτητα οχήματα. Φυσικά, φροντίζουμε οι ζωοτροφές να ελέγχονται εργαστηριακά και να υπάρχει πλήρη απουσία παθογόνων μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να επιμολύνουν τα πτηνά.
Μόνο έτσι εξασφαλίζουμε την σωστή ανάπτυξη και την άριστη ποιότητα του κρέατος. 

 

Το προσωπικό μας που ασχολείται με την μονάδα ανέρχεται στα δεκαπέντε άτομα και περιλαμβάνει ζωοτέχνη και κτηνίατρο που εκτός των άλλων συμβουλεύουν τους κτηνοτρόφους πελάτες μας.

 

Η παραγωγή του μύλου ανέρχεται τους 15 τόνους την ώρα. Οι τροφές αποστειρώνονται στους 120° C ενώ το εργοστάσιο είναι πιστοποιημένο κατά ISO 2200.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η γκάμα της παραγωγής ζωοτροφών περιλαμβάνει εκτός από τις πτηνοτροφές, που αποτελούν το 60% της παραγωγής και τροφές για αιγοπρόβατα , άλογα , αγελάδες , γουρούνια και κουνέλια.


 

Επτανησιακό Κοτόπουλο

Ένα απολαυστικό και εύκολο πιάτο με απλά υλικά και γρήγορο στην εκτέλεση! Το κοτόπουλο μαγειρεύεται με κονιάκ και όμως παραμένει μια απλή και άκρος γευστική πρόταση για το δείπνο της ημέρας.

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις τελευταίες συνταγές μας