Κοτόπουλο BBQ

Μια συνταγή για όσους λατρεύουν τα πικάντικα κοτό – μπουτάκια. Αλλά αν δεν σας αρέσουν δεν πειράζει, γιατί πολύ απλά, προσθέστε λιγότερη σάλτσα! Για όσους θέλουν μια πιο έντονη πικάντικη γεύση, ακολουθήστε την συμβουλή της συνταγής μας.


Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 0 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ»
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 4 κ. σούπας γάλα
  • 4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 φέτα ψωμί του τόστ ξεραμένο & κομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. γλυκού αλεσμένο καρύδι
  • 3 κ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Eκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μπολ και αλείψτε τα μπουτάκια με ένα πινελάκι. Αφήστε τα μια μέρα ή μερικές ώρες για να ποτίσει λίγο το κρέας. Αν τα ψήσετε όμως αμέσως δεν πειράζει απλά δεν θα είναι τόσο έντονη η γεύση. 

Ανανεώνετε την σάλτσα κατά την διάρκεια του ψησίματος ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλετε το κοτόπουλο. Σερβίρετε τα μπουτάκια ζεστά με μπόλικες πατάτες και πράσινη σαλάτα μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι & μπαλσάμικο.