Κοτόπουλο Κοκκινιστό

Από τα φαγητά που απλώνουν σπιτική μυρωδιά στο χώρο και αναδεικνύουν την κουζίνα σε αρχηγό των δωματίων. Συνταγή με μνήμη και συναίσθημα. Το κοκκινιστό κοτόπουλο είναι μια από τις αγαπημένες μας συνταγές.


Χρόνος Ψησίματος: 65 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά

  • 750 γραμμ. κοτόπουλο «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ»  (εγώ βάζω μπουτάκια)
  • 4 πιπεριές πράσινες (όχι κέρατα) ψιλοκομμένες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια φέτες (με κατεψυγμένο δεν έχει την ίδια νοστιμιά)
  • 1 pummaro
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ
  • ½ κούπα κόκκινο κρασί
  • Λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

 

Eκτέλεση

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές να μαραθούν λίγο. Πλένουμε τα μπουτάκια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.

 

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το πουμαρό. Στη συνέχεια διαλύουμε τον πελτέ στο κρασί, το ρίχνουμε κι ανακατεύουμε.

 

Ρίχνουμε νεράκι, να σκεπαστεί το κρέας, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Αφήστε για περίπου 45 λεπτά να ψηθεί και λίγο πριν μείνει με τη σάλτσα του, ρίξτε και το μαϊντανό.