Κοτόπουλο κοκκινιστό

Μια εύκολή και απλή συνταγή που δεν χρειάζεται πολλά υλικά. Λίγο pummaro, λίγες πιπεριές και λίγο κρασί μετατρέπουν το κοτόπουλο σας σε ένα απολαυστικό κοκκινιστό.


Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά

  • 750 γραμμ. κοτόπουλο «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ»  (εγώ βάζω μπουτάκια)
  • 4 πιπεριές πράσινες (όχι κέρατα) ψιλοκομμένες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια φέτες (με κατεψυγμένο δεν έχει την ίδια νοστιμιά)
  • 1 pummaro 
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ
  • ½ κούπα κόκκινο κρασί 
  • Λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Eκτέλεση

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Πλένουμε τα μπουτάκια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το pummaro.

Στη συνέχεια διαλύουμε τον πελτέ στο κρασί, το ρίχνουμε κι ανακατεύουμε. Επίσης ρίχνουμε νεράκι να σκεπαστεί το κρέας, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει.

Το αφήνουμε 45 λεπτά περίπου να ψηθεί και λίγο πριν μείνει με τη σάλτσα του, ρίχνω και το μαϊντανό.