Μπουτάκια κοτόπουλου καραμελωμένα (γιορτινή συνταγή)

Καραμελώστε το κοτόπουλο σας και γευτείτε την γλύκα του! Η συνταγή της ημέρας σας αφήνει να πειραματιστείτε με έναν διαφορετικό συνδυασμό γεύσεων. Απλά ακολουθήστε τα βήματα και αφεθείτε στο γευστικό ταξίδι.


Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 165 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά

  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιά σούπας μέλι
  • 4-5 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας 
  • 3 κουταλιά σούπας μουστάρδα μαλακή
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

Eκτέλεση

Προετοιμάζουμε μια μαρινάδα ενώνοντας σε ένα βαθύ σκεύος το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Προσθέτουμε στη μαρινάδα τα μπουτάκια και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές , έτσι ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο  ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .τοποθετούμε τα μπουτάκια με τη μαρινάδα τους σε ταψί φούρνου και τα αφήνουμε να ψηθούν για 40 με 45 λεπτά , ενώ τα γυρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με τη μαρινάδα από το ταψί.

Σερβίρουμε τα μπουτάκια ζεστά.