Κοτόπουλο τσερκεσία

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το φιλέτο κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος, καρύδι και ζωμό κοτόπουλου. Η συνταγή γίνεται εύκολα, γρήγορα και εγγυάται το αποτέλεσμα.


Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ»
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 4 κ. σούπας γάλα
  • 4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 φέτα ψωμί του τόστ ξεραμένο & κομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. γλυκού αλεσμένο καρύδι
  • 3 κ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Eκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε μπόλικο ζωμό κοτόπουλου και προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλο να βράσουν για 10 λεπτά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα σερβίρουμε σε πιάτο. 

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μικρό βαθύ τηγάνι , ρίχνουμε βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρουμε. 

Προσθέτουμε 4 κουταλιές ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα κομμάτια από το ξεραμένο ψωμάκι. Ανακατεύουμε μέχρι το ψωμάκι να πήξει τη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα αλεσμένα καρύδια, 2 κουταλιές της σούπας ζωμό και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα από το βρασμένο κοτόπουλο, τα αφήνουμε για λίγο και στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. 

Στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε τα υλικά.

Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου και γαρνίρουμε με καρότα.