Κροκέτες Κοτόπουλου

Οι κροκέτες από κοτόπουλο γίνονται γρήγορα και σερβίρονται παντός χρόνου. Ο χυμός της συνταγής γίνετε πανεύκολα και η συνταγή αποτελεί μια υπέροχη πρόταση για εκείνες της ώρες που "πλακώνουν" φίλοι για μεζέ!


Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Συνταγή για 8 άτομα


Υλικά

  • μια κούπα αλεύρι
  • 1 κοτόπουλο Αμβροσιάδη
  • Μπύρα (τόση όση να γίνει ένα παχύρευστος χυλός
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση σε σκόνη που είναι και πικάντικη, αλλιώς 2 κουταλιές  σούπας κλασσική μουστάρδα).

Eκτέλεση

Ξεκοκκαλίζουμε και κόβουμε με τα χέρια το ήδη ψημένο κοτόπουλο (φούρνου ή βραστό) σε μπουκίτσες.

Αν δεν θέλουμε να το ετοιμάσουμε εκείνη την στιγμή, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χρησιμοποιούμε όταν "πλακώνουν" οι φίλοι για μεζέ.

Ετοιμάζουμε τον χυλό, βουτάμε μία-μία τις μπουκίτσες του κοτόπουλου και τις τηγανίζύμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να "χρυσίσουν".

Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμες για να φαγωθούν ζεστές με τηγανιτές πατάτες ή και σκέτες με κρασί ή μπύρα.