Κοτόπουλο με τηγανητό ρύζι

Μια εξωτική συνταγή για ένα εξωτικό πιάτο ημέρας. Μαγειρέψτε το στήθος από κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας, ζάχαρη και συνοδέψτε το με τηγανιτό ρύζι. Το αποτέλεσμα θα είναι κάτι το διαφορετικό.


Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά

  • 230 γραμμ. στήθος κοτόπουλου «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ»
  • 175 γραμμ. ρύζι μακρύκκοκο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • σάλτσα σόγιας
  • σάλτσα σόγιας από κίτρινο σπόρο
  • λάδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι
  • Μοσχολέμονο

Eκτέλεση

Ψιλοκόψτε ένα μεσαίο κρεμμύδι. Κόψτε στη μέση την ντομάτα , πετάξτε το εξωτερικο περίβλημα της και ψιλοκόψτε την εσωτερική της σάρκα. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κρατείστε τα πράσινα φύλλα από το κρεμμύδι.

Βάλττε στο γουόκ φυτικό λάδι, αφήστε το να ζεστάθει και ρίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρεψτε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 

Προσθέστε ένα αυγό, δυναμώστε τη φωτιά και ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεψτε και χαμηλώστε τη φωτιά. 

Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λίγη άσπρη ζάχαρη, 1 κουταλάκι από τη κάθε σάλτσα σόγιας. Ανακατεψτε και δυναμώστε τη φωτιά. 

Ρίξτε στο γουόκ τα πράσινα φυλλαράκια από το φρέσκο κρεμμύδι. 

Σερβίρετε και γαρνίρετε με λωρίδες από αγγούρι, κομματάκια ντομάτας, φρέσκο κρεμμύδι και φέτες μοσχολέμονο.