Κοτόπουλο in umido

Μια συνταγή που μυρίζει άρωμα Ελλάδας και μας θυμίζει το «χωριό» ! Σε αυτό βοηθάει το κρασί, η ντομάτα και τα φύλλα δάφνης που παντρεύονται με την γεύση του κοτόπουλου.


Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά

Συνταγή για 0 άτομα


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο 
  • 3 κουταλιές λάδι 
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί 
  • 1/2 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες 
  • 1 φύλλο δάφνη 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά κατσαρόλα και ροδοκοκκινίζουμε μέσα το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 

Βγάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε το κρασί, αφαιρώντας τυχόν κομμάτια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα. 

Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. 

Καλύπτουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο κρασί αν πιεί όλα τα υγρά του για να μην κολλήσει. Καθώς μαγειρεύεται, το περιχύνουμε 2-3 φορές με τη σάλτσα του.