Κοτόπουλο με μπέικον και πλευρώτους

Μια συνταγή που μαγειρεύει το κοτόπουλο σας στον φούρνο, με μπέικον και μανιτάρια πλευρώτους. Ένας διαφορετικός τρόπος να γευτείτε το κοτόπουλο στον φούρνο. Γιατί να μην δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό;


Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 0 λεπτά

Συνταγή για 2 άτομα


Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ» κομμένα στη μέση ή τέσσερα μπούτια
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα γούστερ (worcestershire)
  • 3 κουταλιές του γλυκού βούτυρο ή ελαιόλαδο.
  • 750 γρ. μανιτάρια πλευρώτους.
  • 12 φέτες μπέικον.
  • Πιπέρι

Eκτέλεση

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μπολ και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. 

Το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε το κοτόπουλο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Όταν κοντεύει να ψηθεί ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και καβουρδίζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το μπέικον με τα μανιτάρια στο κοτόπουλο, πιπερώνουμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 – 20 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί.

Αν θέλουμε πριν προσθέσουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε από το ταψί το λίπος που έβγαλε το κοτόπουλο.