Κοτόπουλο με μπέικον και φρέσκιες ντομάτες

Μια συνταγή για απαιτητικά στομάχια! Λατρεύετε το κοτόπουλο, το μπέικον και το κρασί; Σε αυτήν την συνταγή οι γεύσεις παντρεύονται και μας δίνουν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.


Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά

  • 1,5 κιλό στήθος κοτόπουλο «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ»
  • 15 φέτες μπέικον (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (όχι πολύ ψιλοκομμένο)
  • 10 φρέσκιες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια)
  • 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
  • Θυμάρι, πιπέρι, αλάτι
  • Λάδι
  • Ίσως χρειαστεί λίγος χυμός ντομάτας

Eκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές (όχι πολύ μικρές). Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να σοταριστεί.


Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά προκειμένου να σοταριστούν όλα μαζί. Στη συνέχεια "σβήνουμε" με το κρασί και το αφήνουμε λίγο να σιγοβράσει. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι.


Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει έως ότου ψηθεί το κοτόπουλο. Προς το τέλος βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.