Κοτόπουλο με κάστανα με άσπρη ή κόκκινη σάλτσα (κρητική συνταγή)

Μια παραδοσιακή Κρητική συνταγή όπως την κάνουν οι ντόπιοι. Δεν θέλει κόπο ούτε χρόνο, μόνο διάθεση. Σε λιγότερο από μια ώρα θα έχετε στην κατσαρόλα σας ένα υπέροχο Κρητικό κοτόπουλο με κάστανο.


Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 55 λεπτά

Συνταγή για 6 άτομα


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο ½ κιλό
  • 2 μέτρια κρεμμυδάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κιλά κάστανα
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το στραγγίζουμε, το αλατοπιπερώνουμε, το τσιγαρίζουμε στο λάδι, για  10 λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί.  


Κόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τ’ αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί (2-3 λεπτά), ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για 30’. Κατόπιν, προσθέτουμε τα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα για άλλα 10 λεπτά περίπου.