Κοτόπουλο τηγανητό με κάσιους

Η συνταγή σας προτείνει ένα γευστικό ταξίδι πολύ πρωτότυπο! Έχετε ξανά δοκιμάσει κοτόπουλο με καφέ κάσιους, σος ψαριού και τσίλι; Μάλλον όχι! Η συνταγή μας σας προκαλεί να το δοκιμάσετε. Μια καλή πρόταση για κάτι το διαφορετικό.


Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά

  • 2 μπολ κοτόπουλο«ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ» τηγανισμένο σε μπουκίτσες
  • 2 μπολ μανιτάρια
  • 2,3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά γλυκού σως από στρείδια
  • 1 κ. γλ. Σος ψαριού
  • Καυτερή πιπεριά τουρσί
  • 1 κουταλιά γλυκού πάστα τσίλι
  • 1 φλιτζάνι Καφέ κάσιους
  • Κρεμμύδι για το σερβίρισμα
  • Ρύζι
  • 2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο

Eκτέλεση

Βράζετε το ρύζι.  Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Kαθαρίζετε και κόβετε σε τετραγωνάκια τα μανιτάρια.


Σ' ένα τηγάνι ,κατά προτίμηση wok ρίχνετε λίγο λάδι το αφήνετε για λίγο να ζεσταθεί και προσθέτετε με τη σειρά τα κρεμμύδια, λίγο από τη πράσινη πιπεριά, λίγο από τη κόκκινη, λίγο από τη κίτρινη και σωτάρετε απαλά. 


Προσθέτετε τις μπουκίτσες κοτόπουλο που έχετε τηγανίσει από πριν, τη σος ψαριού τη σος από στρείδια , 1 κουταλιά πάστα από τσίλι, μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και τα μανιτάρια . Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας ζωμό από κοτόπουλο, στη συνέχεια τα κάσιους και 2 κουταλάκια καυτερή πιπεριά τουρσί.


Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγο φρέσκο κρεμμύδι. Στο ίδιο πιάτο σερβίρετε και το ρύζι.