Επτανησιακό Κοτόπουλο

Ένα απολαυστικό και εύκολο πιάτο με απλά υλικά και γρήγορο στην εκτέλεση! Το κοτόπουλο μαγειρεύεται με κονιάκ και όμως παραμένει μια απλή και άκρος γευστική πρόταση για το δείπνο της ημέρας.


Χρόνος Ψησίματος: 8 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Συνταγή για 2 άτομα


Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ»
  • 1 ποτήρι κονιάκ ή άσπρο κρασί ή ουίσκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 ντομάτες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • λάδι
  • βασιλικό
  • αλατοπίπερο

Eκτέλεση

Τσιγαρίζουμε λίγο να ξανθύνει το κρεμμύδι με το σκόρδο και σβήνουμε με 1/2 ποτήρι κονιάκ. Αφήνουμε να πάρει μία - δύο βράσεις και ρίχνουμε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο κονιάκ, τη ντομάτα και το βασιλικό.

Αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου να δέσει η σάλτσα. 

Το πιάτο συνοδεύεται με ρύζι, μακαρόνια ή χυλοπίτες.