Κοπανάκια και φτερούγες κοτόπουλο στη σχάρα

Η συνταγή μας σας δίνει έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο να γευτείτε το κοτόπουλο σας. Λίγο σάλτσα σόγιας, λίγο σκόρδο και λίγο ζάχαρη αρκούν. Σημείωση: Το κοτόπουλο ψήνετε με τρείς τρόπους. Διαλέξτε όποιον σας βολεύει!


Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά

Συνταγή για 6 άτομα


Υλικά

  • 1.5 κιλό φτερούγες και ποδαράκια κοτόπουλου (ή 700γρ μπουτάκια χωρίς κόκαλο)
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι κατά το γούστο ( 1 κουταλιά τσαγιού)

Eκτέλεση

Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο και το ανακατεύουμε με την σόγια και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 15΄

Υπάρχουν τρείς τρόποι ψησίματος:

Ο πρώτος και ο πιο γρήγορος είναι σε τεφλόν τηγάνι που μοιάζει με σχάρα, 20 λεπτά γυρίζοντας συχνά.

Ο δεύτερος είναι σε ταψί στην σχάρα του φούρνου (γκριλ) για 10 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά τελείωμα στον φούρνο, άλλα 20 λεπτά στους 200°C.

Ο τρίτος είναι στην ψησταριά στον κήπο, μέχρι να γίνουν.