Kοτόπουλο "Ελαφρύ"

Σήμερα απλά προσθέστε στο γνωστό κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και λίγο κονιάκ 5*.Δεν θα σας πάρει παραπάνω χρόνο στο μαγείρεμα αλλά σίγουρα θα σας δώσει μια άλλη γεύση πολύ πιο ενδιαφέρουσα.


Χρόνος Ψησίματος: 0 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 0 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 ζωμό κότας βρασμένο σε 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ 5
  • 1 κουταλιά σούπας sauce anglais
  • 250-300 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκορδόσκονη
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ΟΧΙ πολύ γιατί χάνουν τα υγρά τους. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και μετά από 2-3 λεπτά τα μεταφέρουμε σε καθαρό τηγάνι με ελάχιστο από το περιεχόμενο του τηγανίσματος. 


Όταν πάρουν τα υλικά μία βράση στο καθαρό τηγάνι, ρίχνουμε το ζωμό κότας και τα μπαχαρικά. Μόλις αρχίζει το φαγητό να "πίνει" το ζουμί του, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.


Όταν η κρέμα αρχίσει να δένει, αφαιρούμε το φαγητό από την φωτιά.