Light gourmet κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκου

Ένα καλό πιάτο για όσους είναι λάτρεις της gourmet κουζίνας, δεν τα καταφέρνουν όμως και τόσο καλά. Το κοτόπουλο ταιριάζει με το βερίκοκο. Το ξέρατε; Η συνταγή μας σας δίνει τον τρόπο να το μάθετε. Καλή απόλαυση!


Χρόνος Ψησίματος: 8 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά

  • 4 μερίδες κοτόπουλο στήθος, ανοιγμένα φιλέτα
  • ινδικό κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι (καλύτερα  μείγμα lemon pepper)
  • χυμός από 1 λεμόνι ή 1 ζουμερό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο (ή πορτοκάλι) χωρίς ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο light

Eκτέλεση

Ρύζι ατμού:
Μουσκέψτε το ρύζι σε ένα μπολ με κρύο, αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Κατόπιν στραγγίξετε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βράστε μπόλικο ζεστό νερό και όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίξτε μέσα το ρύζι. Βράστε για 2-3 λεπτά και στραγγίξετε. Χαμηλώστε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό (2 από 9) και βάλττε το βούτυρο και αμέσως ρίξτε πάλι το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα. Σχηματίζετε ένα βουνό ρυζιού πάνω από το βούτυρο.

Σε 2 λεπτά κλείστε το μάτι τελείως και βάλτε μία καθαρή πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα και κλείστε το καπάκι. Αφήστε το ρύζι τα τραβήξει όλα τα ζουμιά του μέχρι να ετοιμάστει το κοτόπουλο.

 

Κοτόπουλο:
Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Στην συνέχεια στεγνώστε τα φιλέτα σας με χαρτί κουζίνας και τρίψτε το αλατοπίπερο και από τις δύο πλευρές. Κάντε το ίδιο και με το κάρυ.

Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, βάλτε το λάδι και τοποθετείστε τα φιλέτα. Ψήστε τα φιλέτα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, έως ότου πάρουν λίγο χρώμα. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι.

Προσθέστε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά (το χυμό, το ξύσμα και τη μαρμελάδα). Μόλις πάρουν βράση τα υλικά ξαναβάλτε μέσα τα φιλέτα και χαμηλώστε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Αφήστε τα φιλέτα να βράσουν με τη σάλτσα, μέχρι να μείνει μία πηκτή σαλτσούλα. Γυρνείστε τα φιλέτα 1-2 φορές. Τα φιλέτα θα είναι έτοιμα σε περίπου 5-8 λεπτά.