Σαλάτα με ρόκα και κοτόπουλο

Ο συνδυσμός κοτόπουλου και ρόκας θα σας φανεί υπέροχος! Με αυτήν την συνταγή σας δίνουμε τον τρόπο να το συμπεράνετε και μόνοι σας. Προσθέστε μερικές φράουλες αν έχετε, δίνουν μια υπέροχη γευστική πινελιά στην σαλάτα.


Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Συνταγή για 1 άτομα


Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο«ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ»  στην σχάρα ξεροψημένο
  • ½ αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος
  • 1 ματσάκι ρόκα μόνο τα τρυφερά φύλλα
  • 1 φλιτζάνι φράουλες για την σος
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
  • ½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Eκτέλεση

Ξεκινάτε ετοιμάζοντας την σος της σαλάτας κτυπώντας τα υλικά ή σ’ ένα σέικερ ή στο μπλέντερ. 

Αμέσως μετά ψήστε το φιλέτο κοτόπουλου στην σχάρα μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές. 

Μόλις το βγάλετε και κρυώσει λίγο με την βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόψτε το σε λεπτές φέτες. 

Πάρτε το ½ αγγούρι και κόψτε το σε φέτες κατά μήκος. Βάλτε τις σφέτες ένα μπολ και αλατίστε. Αφήστε τις για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό. 

Στήστε την σαλάτα σας βάζοντας στην μέση της πιατέλας τα φρέσκα φύλλα ρόκας. Στην μια άκρη βάλτε τις φέτες του κοτόπουλου, δίπλα το αγγούρι και σκορπίστε γύρω και επάνω από τα υλικά σας τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες κόψτε τις στην μέση. 

Περιχύστε με την σος και σερβίρετε.