Σαλάτα καλοκαιρινή με κοτόπουλο και καρπούζι

Το κοτόπουλο ταιριάζει υπέροχα και σε σαλάτες. Στο συγκεκριμένο πιάτο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια σαλάτα με κοτόπουλο και καρπούζι. Μια δροσιστική συνταγή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.


Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Συνταγή για 1 άτομα


Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ» ψημένο στην σχάρα
  • 150 γραμμ. κόκκινη σάρκα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους
  • 2 γιαρμάδες ξεφλουδισμένους και κομμένους σε σκελίδες
  • 3 κουταλιές σούπας φύτρες σόγιας ή φασολιών
  • 2 κουταλιές σούπας φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρου
  • 2 πιπερίτσες chili ψιλοκομμένες
  • 10 φέτες αγγούρι με το φλούδι τους
  • Για την σάλτσα
  • 1 φλιτ του τσαγιού μαγιονέζα
  • 1 κουτάλι γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

Βάλτε την μαγιονέζα σ’ ένα μπολ. Προσθέστε την μουστάρδα, την σκόνη τζίντζερ και το πιπέρι. Δουλεψτε το μίγμα καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές. 

Ψήστε το κοτόπουλο στην σχάρα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το να γίνει χλιαρό και κόψτε το σε φετούλες. 

Πάρτε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα. Τοποθετείστε σε μια άκρη τις φέτες από το ψητό κοτόπουλο. Δίπλα βάλτε τα καρέ του καρπουζιού με τις φέτες από τον γιαρμά. Πάνω από τούτα τα υλικά βάλτε τις φύτρες και τις πιπερίτσες τσίλι. 

Τρίψτε φρέσκο πιπέρι. Διακοσμήστε με τις φέτες αγγουριού. Τέλος ρίξτε τα φυλλαράκια του κόλιανδρου. 

Περιχύστε με το dressing και εμφανίστε την σαλάτα στο τραπέζι.