Ταβούκ Γιοκσού με κοτόπουλο (Πολίτικο Γλυκό)

Το Ταουκ Γκιογκσου είναι ένα Πολίτικο γλυκό φτιαγμένο από κοτόπουλο και γλυκό ρυζάλευρο. Θυμίζει το γνωστό ρυζόγαλο εδώ όμως υπάρχουν αρκετές παραλλαγές. Διαβάστε την συνταγή μας και θα καταλάβετε.


Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Συνταγή για 6 άτομα


Υλικά

  • 300 γραμ. Στήθος κοτόπουλο (χωρίς πέτσα)
  • 1 κιλό γάλα
  • 120 γραμ. ρυζάλευρο
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 1 Κουταλιά γλυκού κοφτή φρέσκο βούτυρο

Eκτέλεση

Βράζουμε πολύ καλά το στήθος κοτόπουλου και έπειτα αλλάζουμε το νερό για να φύγει η μυρωδιά.


Λιώνουμε το ρυζάλευρο στο γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την πρέζα αλατιού. Αλέθουμε με λίγο γάλα το κοτόπουλο στο μίξερ, κανονικά πρέπει να αλεστεί το κοτόπουλο στο γουδί αλλά η διαφορά είναι λίγο στην υφή οπότε και δεν πειράζει. συνεχίστε την διαδικασία όπως θα βράζατε μια κρέμα αραβοσίτου.


Όταν πήξει προσθέστε το βούτυρο να λιώσει και αφήστε να κρυώσει. Πασπαλίστε με λίγη κανέλα. Αξίζει τον κόπο μιας και είναι πολύ διαφορετική η γεύση της από μια κοινή κρέμα βανίλια.