Τεχνικές Κοπής Ψημένου Κοτόπουλο

Αφού βγάλετε το κοτόπουλο από το φούρνο αφήστε το να 'αναπαυτεί.' Αφού πάψει να βγάζει ατμούς τοποθετήστε το κοτόπουλο με την πλάτη σε ένα ξύλο κοπής σταθεροποιώντας το με πηρούνι ή πηρούνα. Με ένα κοφτερό μακρύ μαχαίρι κόψτε το δέρμα ανάμεσα στο μπούτι και το στήθος. Πιέστε το μαχαίρι προς τα κάτω, κόβοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το στήθος.

 

Ύστερα σηκώστε το πόδι της κότας προς τα πίσω μέχρι να ξεκολλήσει το κόκαλο από το σώμα.

 

Με ένα πηρούνι σταθεροποιείστε πάλι το κοτόπουλο. Κόψτε κάθετα κατά μήκος το κόκαλο του στέρνου που βρίσκετε  στη μέση του στήθους. Έτσι θα απελευθερώσετε το κόκαλο. Επαναλάβατε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά.

 

Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε 2 πόδια και 2 μέρη στήθος. Κόψτε το καθένα στα δύο έτσι ώστε να προσφέρετε πίατα που να έχουν κρέας και από στήθος και από μπούτι.

 

Κόψτε κάθε πόδι στην άρθρωση για να ξεχωρίσετε το μηρό από το μπουτάκι.
 

Επτανησιακό Κοτόπουλο

Ένα απολαυστικό και εύκολο πιάτο με απλά υλικά και γρήγορο στην εκτέλεση! Το κοτόπουλο μαγειρεύεται με κονιάκ και όμως παραμένει μια απλή και άκρος γευστική πρόταση για το δείπνο της ημέρας.

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις τελευταίες συνταγές μας