Φιλετάρισμα

Φιλετάρισμα φιλέτο από στήθος

 

Ξεκινάτε χωρίζοντας το κοτόπουλο σε 8 βασικά τεμάχια κόβοντας αρχικά το κοτόπουλο κατά μήκος στη μέση και κόβοντας προσεκτικά από τη βάση τους τα μπούτια, τις φτερούγες, στη συνέχεια κόβεται στα δύο κάθε πλευρά, καταλήγοντας έτσι σε δύο τεμάχια στήθους. Χρησιμοποιείστε πλέον τα κομμάτια του στήθους του κοτόπουλου. Με ένα ειδικό ψαλίδι για πουλερικά, αποσπάστε τα πλευρά και το κεντρικό κόκαλο του θώρακα. Ξεκινήστε από τη σύνδεση με τη φτερούγα που είναι και το πιο φαρδύ μέρος και προχωρήστε σταδιακά προς το πιο στενό.

 

Τέλος, εντοπίστε τα μικρά κοντά φιλέτα στην εσωτερική πλευρά του στέρνου και κόψτε τη συνδετική μεμβράνη προκειμένου να τα ξεχωρίσετε.

 

Εάν βέβαια ο χρόνος σας ή η διάθεσή σας δεν επιτρέπει την πιο πάνω διαδικασία μπορείτε πάντα να δοκιμάστε τα έτοιμα κομμένα ζουμερά φιλέτα από στήθος κοτόπουλου Εξοχής ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ.

 

Φιλετάρισμα Φιλέτο από μπούτι

 

Ξεκινάτε χωρίζοντας το κοτόπουλο σε 8 βασικά τεμάχια κόβοντας αρχικά το κοτόπουλο κατά μήκος στη μέση και κόβοντας προσεκτικά από τη βάση τους τα μπούτια, τις φτερούγες, στη συνέχεια κόβεται στα δύο κάθε πλευρά καταλήγοντας έτσι σε δύο τεμάχια σήθους. Χρησιμοποιείστε πλέον το κομμάτι του μηρού. Τοποθετήστε το μηρό με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα ξύλο κοπής. Εντοπίστε τη άκρη του κόκαλου. Με ένα μικρό μυτερό και κοφτερό μαχαίρι κόψτε το κρέας κατά μήκος του κόκαλου.

 

Οδηγήστε το μαχαίρι κάτω από το κόκαλο και σπρώχνοντας το προς τα πάνω, αφαιρέστε το κόκαλο.

 

Εάν βέβαια ο χρόνος σας ή η διάθεσή σας δεν επιτρέπει την πιο πάνω διαδικασία μπορείτε πάντα να αναζητήσετε έτοιμα ζουμερά φιλέτα από μπούτια κοτόπουλου Εξοχής ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ.

 

Επτανησιακό Κοτόπουλο

Ένα απολαυστικό και εύκολο πιάτο με απλά υλικά και γρήγορο στην εκτέλεση! Το κοτόπουλο μαγειρεύεται με κονιάκ και όμως παραμένει μια απλή και άκρος γευστική πρόταση για το δείπνο της ημέρας.

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις τελευταίες συνταγές μας