Τεχνικές Κοπής Νωπoύ Κρέατος

Τοποθετήστε το Κοτόπουλο Εξοχής ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ σε έναν πάγκο με το στήθος προς τα επάνω. Αμέσως μετά κόψτε το δέρμα στο σημείο ανάμεσα στο μπούτι και το υπόλοιπο σώμα. Συνεχίστε κόβοντας το μυ μέχρι ώσπου να φτάσετε στο κόκαλο.

 

Λυγίστε το μπούτι προς τα πίσω. Το κόκαλο απ το μπούτι θα σπάσει και έτσι θα ελευθερωθεί η άρθρωση από τη σπονδυλική στήλη..

 

Κόψτε εντελώς  τη σπονδυλική στήλη και επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο μπούτι του κοτόπουλου. Κάθε μπούτι μπορεί να κοπεί περαιτέρω και να πάρετε έτσι τα μπουτάκια. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μόνο να διαχωρίσετε το πάνω μέρος του μηρού από το μπουτάκι, κόβοντας με τον ίδιο τρόπο.

 

Για να κόψετε τις φτερούγες τραβήξτε προς τα πίσω το φτερό όσο παίρνει και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλίδι για πουλερικά, κόψτε τη φτερούγα στη δεύτερη άρθρωση. Η δεύτερη άρθρωση βρίσκετε στην άκρη του φτερού.

 

Ξεκοκαλίστε το στήθος σπάζοντας αρχικά τη σπονδυλική στήλη, που βρίσκετε γύρω από τη μέση και κατόπιν τραβήξτε τη σπονδυλική στήλη προς τα έξω.

 

Χρησιμοποιώντας και πάλι το ειδικό ψαλίδι για πουλερικά, αφαιρέστε το κάτω μέρος του θώρακα.

 

Για να μαγειρέψετε το στήθος με το κόκαλο, χρειάζεται να κόψετε κατα μήκος το θώρακα από το λαιμό προς την ουρά. Μη ξεχάσετε όμως να καθαρίστε τα ανεπιθύμητα (μαύρα) κομμάτια κρέατος  του θώρακα.

 

Με αυτόν τον τρόπο έχετε τεμαχίσει το κοτόπουλο σας σε 4 τεμάχια για να το τεμαχίσετε σε 8 τεμάχια χρησιμοποιείστε το ειδικό ψαλίδι, κόψτε κάθε στήθος κατά μήκος των πλευρών στα δύο.

 

Χωρίστε κάθε μπούτι στα δύο τεμάχια έτσι ώστε να πάρετε τα μπουτάκια που αναφέραμε και πιο πάνω. Χρειάζεται μόνο να εντοπίσετε την άρθρωση που συνδέει το πάνω τμήμα του μηρού με το κάτω τμήμα και να το κόψετε στο σημείο ένωσης.

 

Το κοτόπουλό σας είναι τώρα κομμένο σε 8 τεμάχια.

 

Βέβαια μπορείτε πάντα να αγοράσετε κάθε κομμάτι του κοτόπουλου ξεχωριστά. Τα κοτόπουλα Εξοχής ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ προσφέρουν μια πλήρη γκάμα τεμαχισμένων μερών του κοτόπουλου. Διαλέξτε το κομμάτι που αγαπάτε ή 'τραβά' η όρεξή σας! 

 

Επτανησιακό Κοτόπουλο

Ένα απολαυστικό και εύκολο πιάτο με απλά υλικά και γρήγορο στην εκτέλεση! Το κοτόπουλο μαγειρεύεται με κονιάκ και όμως παραμένει μια απλή και άκρος γευστική πρόταση για το δείπνο της ημέρας.

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις τελευταίες συνταγές μας